Οι Ιερείς της Ενορίας

Πρώτος Ιερέας της Ενορίας Κοκκίνη Χάνι υπήρξε ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Δασκαλάκης ο κτήτορας  του Ναού των Αγ. Αναργύρων.
Μετά την κοίμηση του Ιερομονάχου Καλλινίκου Δασκαλάκη την ευθύνη διαποιμάνσεως της Ενορίας  ανέλαβε ο Ιερομόναχος Αντώνιος Κουρτικάκης, εκ της Ι. Μονής Απεζανών ενώ στον Ι. Ναό λειτουργούσε συχνά και ο π. Χαράλαμπος Χατζάκης, Εφημέριος της Ενορίας Ανωπόλεως Πεδιάδος.
Το 1963, με την επίσημη ίδρυση της Ενορίας Κοκκίνη Χάνι, τακτικός Εφημέριος της Ενορίας αναλαμβάνει ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Ασπετάκης, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Ανωπόλεως.
Η επί τριάντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια διακονία του στην αναπτυσσομένη αυτή περιοχή, υπήρξε υποδειγματική, για την εποχή του, ενώ πέρα από τα λειτουργικά του καθήκοντα ως Εφημερίου, τα οποία επιτελούσε παράλληλα με την άσκηση του έργου του ως  Καθηγουμένου της Ι. Μονής Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Ανωπόλεως, πρωταγωνίστησε σε βασικούς κοινωνικούς τομείς. Μια σημαντική προσπάθεια του πρώτου εφημερίου της Ενορίας Αρχιμ. Γρηγορίου Ασπετάκη είναι και η συμβολή του στην αγορά οικοπέδου και η ανέγερση σ’ αυτό του σημερινού Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι. Το οικόπεδο αγοράστηκε από την κ. Ευαγγελία Μαυροφοράκη στην τιμή των 10.000 δρχ. και τη διετία 1980-1982 έγινε η ανέγερση του Σχολείου.
Στις 15 Νοεμβρίου 1997  λόγω συνταξιοδότησης αποχωρεί από την Ενορία ο π. Γρηγόριος  Ασπετάκης και αναλαμβάνει ο Αιδεσιμολ/τος Πρεσβύτερος Αντώνιος Χουρδάκης, που ταυτόχρονα υπηρετεί και ως Δάσκαλος στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.
Λίγα χρόνια αργότερα (21 Οκτωβρίου 2002) δημιουργείται δεύτερη θέση εφημερίου  και τοποθετείται ο Αιδεσιμολ/τος Πρεσβύτερος Γεώργιος Μετοχιανάκης.
Οι δύο τελευταίοι ιερείς διακονούν την Ενορία Κοκκίνη Χάνι μέχρι σήμερα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΕΡΕΩΝ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ
1. Πρεσβύτερος Αντώνιος Χουρδάκης (15-11-1997 μέχρι σήμερα).
2. Πρεσβύτερος Γεώργιος Μετοχιανάκης (21-10-2002 μέχρι σήμερα).

ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ
1. Αρχιμ. Γρηγόριος Ασπετάκης, πρώτος τακτικός εφημέριος (1962- 14/11/1997).
2. Πρεσβύτερος Χαράλαμπος  Χατζάκης  (Eφημέριος  Eνορίας Ανωπόλεως) (1887-1966).
3. Αρχιμ . Αντώνιος Κουρτικάκης.
4. Αρχιμ.  Καλλίνικος  Δασκαλάκης (1878-1956).

ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ
Δεξιός Ιεροψάλτης: Νικόλαος Μοσχονάς
Αριστερός Ιεροψάλτης: Κωνσταντίνος Μπορμπουδάκης
Αναγνώστης: Νικόλαος Κυριακάκης.

ΝΕΩΚΟΡΟΣ
Δήμητρα Τζεκάκη.


Εκτύπωση   Email